Om te delen:
Facebook
Facebook
Google+
http://watchriseet.nl/asperge-plaattaart/
Pinterest
Instagram

Het ‘witte goud’

Ik zag al een tijdje allerlei heerlijkheden met asperges voorbij komen op instagram. Omdat ik eigenlijk de enige ben hier die ervan houdt, had ik nog geen tijd gemaakt om een lekker recept te bedenken.. zo gaat dat dan šŸ™‚

Totdat ik ze van de week bij de groenteboer opnieuw zag liggen en ook nog eens in de aanbieding, besloot ik dat het er deze week toch maar eens van moest komen. Ik bedacht een plaattaart waar ik 2 keer van kon genieten, de ene helft als avondeten en de andere helft als lunch voor de volgende dag. Dat was het plan šŸ˜‰

Totdat manlief de plaattaart eens bekeek en ook een stukje wilde proeven. Zijn exacte woorden waren ‘Ik heb nog nooit asperges gegeten, maar man wat is dit lekker, wanneer maak je deze weer?’ haha…

Ingrediƫnten voor 2 personen:

  • 6/7 asperges
  • 10 vellen filodeeg
  • handje diepvries erwtjes
  • 1/2 rode ui
  • 2 1/2 el olijfolie
  • 2 el groene pesto
  • 200 gram creme fraĆ®che
  • peper en zout naar smaak
  • verse peterselie

Zo maak je het:

  1. Schil de asperges en kook deze zo’n 7 minuutjes, laat goed uitlekken!
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Leg een bakpapiertje op de bakplaat, leg hier 2 vellen filodeeg op en smeer het bovenste vel in met wat olie, leg hier weer 2 vellen bovenop, zorg ervoor dat je de vellen iets overlapt, ook deze smeer je weer in met wat olie. Ga zo door tot je alle vellen gebruikt hebt.
  4. Meng in een kom de creme fraƮche met de pesto en besmeer de vellen filodeeg hiermee, laat de randen vrij.
  5. Leg hier de asperges, de ui en de erwtjes op en vouw de randen om naar binnen, smeer deze in met wat olie.
  6. Bak de plaattaart af in ongeveer 20 minuten.
  7. Wanneer je de plaattaart uit de oven haalt kun je nog wat peper en zout en wat verse peterselie erover heen doen.

Eet smakelijk!

Heb je deze plaattaart met courgette & ricotta al eens gemaakt?

 

Asperge & pesto plaattaart
Getagd op:            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *