Om te delen:
Facebook
Facebook
Google+
http://watchriseet.nl/aubergine-soep/
Pinterest
Instagram

Na al die paaseieren, paasbrood en andere lekkernijen is het altijd fijn om weer even pas op de plaats te maken wat voeding betreft. Ik vind soep dan altijd een uitkomst het is simpel en snel te maken en je kunt er een overload aan groenten in kwijt šŸ™‚

Ik vind soep ook altijd een goede uitkomst om groenten in te verstoppen die de kids niet lekker vinden om ‘zo’ te eten, daar is aubergine er Ć©Ć©n van. Maar dat geldt bij ons bijvoorbeeld ook voor de zoete aardappel, die hoef ik niet in z’n zichtbare vorm voor te schotelen aan die lieve schatten. Deze verdwijnt dan ook bijna standaard door de soep, zo eten ze dus wel zoete aardappel maar weten ze het niet šŸ˜‰

Ik maakte deze heerlijke aubergine soep met kokosmelk, heel gezond en lekker romig.

Ingrediƫnten:

  • 2 aubergines
  • 2 rode uien
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel koriander
  • 1/2 eetlepel komijnpoeder
  • 1/2 eetlepel kurkuma
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 eetlepel uienpoeder
  • 2 bouillonblokjes
  • peper en zout
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 400 ml kokosmelk
  • eventueel wat verse koriander voor de garnering

Zo maak je het:

  1. Was de aubergine en snij in stukken. Snij de ui in ringen en de knoflook in hele kleine stukjes.
  2. Pak een pan en doe hierin de kokosolie, fruit de ui en voeg de knoflook en alle kruiden toe, giet er een klein beetje water bij zodat het niet aanbrand.
  3. Bak dit een paar minuten en voeg dan de aubergine toe, ook dit bak je een paar minuten.
  4. Voeg nu net zoveel water toe totdat alles net onder water staat en doe de bouillonblokjes erbij en breng aan de kook.
  5. Laat dit met de deksel op de pan zo’n 15 minuten zachtjes koken.
  6. Haal de pan van het vuur en voeg de kokosmelk toe, haal nu de staafmixer erdoor tot je een gladde soep hebt, of doe dit maar kort dan heb je nog wat te knagen… wat je wil!
  7. Proef vooral of de soep goed op smaak is, voeg anders nog wat kruiden toe.

Je kunt er een broodje of cracker bij eten, maar een schep rijst erdoor heen is ook lekker.

Eet smakelijk!

Heb je deze lekker bloemkoolsoep met ras el hanout kruiden als eens gemaakt?

 

Aubergine soep
Getagd op:                                        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *