Om te delen:
Facebook
Facebook
Google+
http://watchriseet.nl/bananenbrood-met-rozijnen-noten-koekkruiden/
Pinterest
Instagram

 Bananenbrood vind ik echt de meest lekkere snack die er is, door steeds weer te wisselen met de ingrediënten gaat het nooit vervelen!

Zodra dat heerlijke vers gebakken brood uit de oven komt moet ik mezelf inhouden om niet meer dan 1 of 2 plakken te eten, maar daar heb ik een oplossing voor bedacht…

Zodra ik het brood uit de oven heb gehaald, laat ik het afkoelen daarna snij ik het in plakken, die verpak ik apart in boterhamzakjes en leg ik direct in de vriezer.

Wanneer ik dan zin heb in een plak bananenbrood hoef ik er alleen maar een uit de vriezer te halen!

Tip voor de mensen uit Bodegraven: tegenwoordig is mijn bananenbrood te verkrijgen bij het Evertshuis!

Ingrediënten:

  • 4 kleine bananen
  • 250 gram speltmeel
  • 2 tl koekkruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl appelazijn
  • 50 ml amandelmelk
  • 10 kleine dadels/2 el honing
  • handje rozijnen
  • handje gemengde noten
  • 2 el kokosolie

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kokosolie in een kommetje en zet in de oven, zo kan het vast smelten.
  2. Doe de bananen, dadels, amandelmelk, koekkruiden, de speltmeel en de bakpoeder in de keukenmachine. Wanneer je geen keukenmachine hebt, kun je ook de bananen prakken in een grote kom en dan alle andere ingrediënten erbij doen en goed met elkaar mengen.
  3. Doe de gesmolten kokosolie er ook bij en zet de keukenmachine nog even aan.
  4. De bakingsoda doe je in een kommetje daarna mag de appelazijn erbij, dit gaat schuimen. Voeg dit ook bij het beslag, dit soort ervoor dat het brood lekker luchtig word.
  5. Doe nu ook de rozijnen en de (gehakte) gemengde noten bij het beslag en zet de keukenmachine nog even kort aan.
  6. Pak een cake blik van 25/30 cm doe hier een bakpapiertje in (eerst nat maken, maak er een prop van, dan in de cakevorm doen, zorgt ervoor dat het bakpapiertje goed blijft zitten :)) en zet de cake voor 40/45 min in de oven. (Hou er rekening mee dat elke oven verschillend is, wanneer je een sate prikker in het brood steekt en deze komt er schoon uit, is je brood gaar)

Eet smakelijk!

Bananenbrood met rozijnen, noten & koekkruiden
Getagd op:                                        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *