Om te delen:
Facebook
Facebook
Google+
http://watchriseet.nl/boerenkool-maaltijd-soep/
Pinterest
Instagram

 

Het is weer tijd voor boerenkool!! Heerlijk vindt ik het! Zo maak ik graag deze boerenkoolsalade met tahin, zoete aardappel, bonen & cranberries. Stampot boerenkool was vroeger mijn stampot favoriet, toen nog met ‘echte’ worst, het liefst die van de Hema ­čÖé

Tegenwoordig maak ik vaak deze stevige boerenkool maaltijd soep! Snel klaar & super lekker en het is weer eens wat anders als boerenkool stampot ­čśë

Ingredi├źnten:

  • 500 gram boerenkool
  • 500 gram zoete aardappel
  • 500 gram kruimige aardappels
  • 1 groot blik kapucijners ( bruine bonen kan ook)
  • vegetarische worst van Valess ( ┬á‘echte ‘worst kan natuurlijk ook)
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 el ketjap manis
  • 3 knoflook tenen
  • 2 rode uien
  • peper & zout
  • 1 tl olijfolie
  • 1 ltr water
  • eventueel verse peterselie

Zo maak je het:

  1. Snij de uien in ringen en de knoflook heel fijn.
  2. De aardappels schil je en snij je in grove stukken.
  3. Pak een grote soeppan en doe hierin de olijfolie en de uien & knoflook, voeg eventueel wat water toe.
  4. Giet het water in de pan en voeg de aardappels, de bouillonblokjes, de boerenkool toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes door koken.
  5. Ondertussen spoel je de bonen af en laat je deze uitlekken. De worst snij je in dunne plakjes.
  6. Wanneer de aardappels zacht zijn, voeg je de worst, de bonen en de ketjap toe en dit laat je nog 5 minuten op laag vuur staan zodat de bonen en de ‘worst’ warm kunnen worden.
  7. Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie, voeg eventueel nog wat peper & zout toe.

Eet smakelijk!

 

Boerenkool maaltijd soep
Getagd op:                            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *