Om te delen:
Facebook
Facebook
Google+
http://watchriseet.nl/curcuma-linzensoep-gebakken-champignons-bonen-tempeh/
Pinterest
Instagram

Deze soep is heerlijk vullend door de linzen die erin zitten en de gebakken champignons & bonen en tempeh waar je de soep mee aftopt 🙂

Ingrediënten voor de soep:

  • 5 winterpenen
  • 2 flinke zoeteaardappels
  • 4 tenen knoflook
  • 1 eetlepel curcuma
  • 1 eetlepel koriander
  • 1/2 eetlepel komijn
  • 1/2 eetlepel mosterdzaad
  • 250 gram rode linzen
  • 1.5 eetlepel provinciaalse kruiden
  • 1 eetlepel kokosolie
  • peper & zout
  • blik kokosmelk van 400 ml
  • 2 bouillonblokjes

Ingrediënten voor de champignons & bonen:

  • 500 gram canellini bonen ( uitgelekt & afgespoeld)
  • 250 gram kastanje champignons
  • peper & zout
  • 1 eetlepel provinciaalse kruiden

Ingrediënten voor de tempeh:

  • 250 gram tempeh
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 2 eetlepels sojasaus + 2 eetlepels water
  • 1/2 eetlepel curcuma
  • 1/2 eetlepel koriander
  • snuf knoflook

Zo maak je het:

Marineer eerst de tempeh. Maak een marinade van alle ingredienten ( behalve de tempeh;) Snij de tempeh in kleine stukjes en doe deze bij de marinade, hussel goed door elkaar. Laat dit eventjes intrekken. Mocht je niet van tempeh houden dan kun je het ook weg laten.

Snij de groente in kleine stukken en snij de knoflook heel fijn. Doe de kokosolie, knoflook & kruiden in de pan, en draai laag zodat het niet aanbrand. Na een aantal minuten doe je alle groente erbij, bak dit eventjes. Dan doe je 1.5 ltr water en de bouillonblokjes in de pan. Draai het vuur hoog, wanneer het kookt doe je de linzen erbij. Draai laag en doe de deksel op de pan. Laat dit een minuut of 20 zachtjes pruttelen.

Doe  een een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak de tempeh ongeveer 10 minuutjes totdat het lekker knapperig is. Doe de champignons & kruiden erbij, bak dit eventjes en voeg dan de bonen erbij. Bak het nog een minuut of 5.

Intussen zijn de groente & linzen in de soep gaar. Haal de pan van het vuur, doe de kokosmelk erbij en mix met een staafmixer tot een gladde soep.

Schep de soep in kommen en doe er een paar scheppen van het bonen, champignon & tempeh mengsel op en smullen maar!

Eet smakelijk!

 

 

 

Curcuma linzensoep & gebakken champignons, bonen & tempeh
Getagd op:                                                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *