Om te delen:
Facebook
Facebook
Google+
http://watchriseet.nl/frisse-broccoli-salade/
Pinterest
Instagram

Broccoli, de groene held!

Deze groene held is groot favoriet bij ons thuis zo verdwijnt hij regelmatig in een soep, een stamppot of hij komt geroosterd de oven uit… heerlijk! Maar in een lekkere salade misstaat ie ook niet he?

Een broccoli is niet alleen ontzettend lekker maar behoort ook nog eens tot de kruisbloemigen, deze staan bekend om hun diverse bioactieve stoffen zoals glucosinolaten die ons beschermen tegen ziektes.

Naast de diverse bioactieve stoffen heeft broccoli ook nog eens een hoog vitamine C gehalte en bevat het diverse vitamines en mineralen zoals vitamine A, E, K en calcium en fosfor.

Broccoli is rijk aan oplosbare vezels, deze zorgen voor een verlaging van je LDL cholesterol (het slechte cholesterol) bovendien zorgen vezels voor een langer verzadigd gevoel wat je weer kan helpen in de strijd tegen de kilo’s.

Best wel een superfood dus die broccoli ­čśë

Wil je meer weten over het belang van groenten & fruit en de diverse voedingsstoffen? Ik schreef in dit artikel over de gezondheidsvoordelen van voldoende inname van groenten & fruit.

Ingredi├źnten voor 2 personen:

  • 2 broccoli stronken
  • 1/2 rode ui
  • 100 gram feta
  • 2 el granaatappel pitjes
  • 50 gram pecannoten
  • 2 el pompoenpitjes
  • 1/2 mango

Voor de dressing:

  • Sap & rasp van 1/2 limoen
  • handje verse peterselie
  • 100 ml (soja) yoghurt
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het:

  1. Was en snij de broccoli in kleine stronken en kook voor 7 minuten.
  2. Rooster de pecannoten en pompoenpitten in een droge pan voor 5 minuten.
  3. Spoel de broccoli af met koud water, zo stop je het kook proces en blijven er meer vitamines en mineralen bewaard.
  4. Snij de ui in ringen, de mango in stukjes en de feta in blokjes.
  5. Meng alle ingredi├źnten voor de dressing in een kom.
  6. Doe alle ingredi├źnten in een grote kom en giet de dressing eroverheen.
  7. Maak af met nog wat limoenrasp en wat peterselie.

Wij aten er een broodje bij, maar wat gebakken (zoete) aardappels kan ook! Of maak de salade extra vullend door bijvoorbeeld wat zwarte bonen toe te voegen.

*Ik maakte ook nog deze variant met gedroogde abrikozen en zonder granaatappelpitjes en mango..  heel erg lekker!

Eet smakelijk ­čÖé

Ben je opzoek naar meer salades? heb je deze bietensalade met geitenkaas & avocado al gezien?

 

Frisse broccoli salade met feta & limoen
Getagd op:                            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *