Om te delen:
Facebook
Facebook
Google+
http://watchriseet.nl/gado-gado/
Pinterest
Instagram

Het ideale aan dit gerecht vind ik dat iedereen kan pakken wat ie lekker vindt. Soms valt het niet mee om iedereen tevreden te houden, de een wil dit eten de ander vindt dat weer lekker, herkenbaar zeker? 🙂 Gado gado biedt de oplossing! 

Wat er bij ons allemaal op tafel stond:

  • IJsbergsla
  • geroosterde zoeteaardappel
  • tempeh & shiitake gemarineerd in sojasaus en geroosterde paprika poeder
  • tauge
  • winterpeen
  • sperziebonen
  • zilvervliesrijst
  • gebakken uitjes
  • kip gemarineerd in zoeteketjap met een teentje knoflook
  • komkommer
  • kroepoek

 

Voor de ‘pindasaus’ heb je nodig:

  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel amandelpasta
  • 1 tl sambal
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1tl komijnpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • aantal eetlepels water

Zo maak je het:

Was de groente en snij in stukken, kook de sperziebonen, spoel deze na met koud water op deze manier stop je het kookproces en blijven de boontjes mooi groen. Rooster de zoeteaardappel, kook de rijst en marineer de tempeh & shiitake en de kip en bak dit in een koekenpan ( niet bij elkaar, tenminste ik deed dat niet 🙂 De saus maak je door alles in een kommetje te doen en er net zoveel water bij te doen totdat het een soort dressing is. Zo krijg je niet al teveel vet binnen. Het is gezond vet, maar het blijft vet 🙂

Wij eten dit alles koud, maar doe het vooral zoals je zelf wilt. Volgens mij hoor je bij gado gado officieel de boontjes, de kip en de saus warm te eten. Maar ik vind dat niet nodig 🙂

Ik maakte lekker veel en at het de volgende dag weer als lunch, ideaal!

Eet smakelijk 🙂

Gado gado
Getagd op:                                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *