Om te delen:
Facebook
Facebook
Google+
http://watchriseet.nl/groenten-bonen-bowl/
Pinterest
Instagram

 

 

Inmiddels weet je denk ik wel dat mijn streven is om 2 x per dag groenten te eten. Wat niet altijd lukt trouwens, maar omdat ik het voor mezelf zo simpel mogelijk maak, ik koop namelijk vaak voorgesneden groenten en ik trek vaak genoeg een blik peulvruchten of bonen open, lukt het me eigenlijk 80% van de tijd wel! En dat vind ik meer dan voldoende 😉

Er zijn gewoon van die dingen die ik standaard in huis heb en sla, geraspte wortel, cherry tomaatjes, komkommer, hummus en wat blikken kikkererwten, bonen of linzen zijn er daar een paar van. Die neem ik standaard mee wanneer ik boodschappen ga doen, zo heb ik altijd gezonde en kleurrijke voedingsmiddelen voor het grijpen liggen.

En zo heb je dan ook binnen no time zo’n kleurrijke kom vol voedingsstoffen in elkaar gezet. Je trekt gewoon wat zakjes groen open en een blikje peulvruchten of bonen, voeg daar een paar eetlepels hummus of andere spread aan toe en het feest is compleet!

Wil je met precies zo’n kom als hieronder lunchen?

Dit zijn de exacte ingrediënten:

 • Zakje veldsla (50 gram)
 • 1/2 komkommer
 • 75 gram geraspte wortel
 • 25 gram geraspte radijs
 • 1 tomaat
 • 100 gram sojabonen
 • 100 gram kikkererwten
 • 2 el hummus (dit is de koriander met limoen van Maza)

Zo maak je het:

 1. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel goed af en laat uitlekken
 2. Snij de komkommer en tomaat in stukken
 3. Doe ondertussen alle overige ingrediënten in een kom
 4. Voeg de kikkererwten toe
 5. Doe de eetlepels hummus er bovenop

En knagen maar! haha

Je lichaam wordt ontzettend blij van al deze voedingsstoffen, probeer maar eens het verschil te merken in je energielevel in vergelijking met het eten van bijvoorbeeld een boterham met kaas.

Ik geef mijn cliënten altijd het advies mee om te gaan voelen wat voeding voor je doet, dat klinkt misschien een beetje zweverig, maar heel veel mensen eten omdat ze nu eenmaal moeten eten. Zonder erbij na te denken en zo eten ze dan heel onbewust.

Probeer het verschil maar eens op te merken 🙂

Heb je deze proteïne rijke salade met erwten, feta en munt al eens geprobeerd?

 

 

 

Makkelijke groenten & bonen bowl
Getagd op:                        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *