‘Wat betekent orthomoleculair?’

Dat is een vraag die  mij vaak gesteld wordt. Ik leg het je uit: Ortho is afgeleid van het Griekse woord ‘orthos’ wat ‘goed’ betekent en moleculair  wil zeggen ‘betreffende moleculen’.

Orthomoleculaire voeding heeft dus als doel alle lichaamscellen van een optimale hoeveelheid voedingsstoffen te voorzien, zodat er een verbetering van de algehele gezondheid ontstaat. De korte- en langetermijn effecten van een orthomoleculair voedingspatroon kun je hier vinden.

orthomoleculair

Gezonde voeding kan ontzettend veel impact hebben op zowel lichaam als geest. Je lichaam voorzien van de juiste voedingsstoffen betekent niet alleen dat je fysiek verandert, ook mentaal kan het veel voor je doen.

Zo zijn je darmen bijvoorbeeld onlosmakelijk verbonden met je brein. Ik hoef je dus niet te vertellen dat wat je in je mond stopt van invloed is op hoe je in je vel zit. Ik vertel je hier meer over het belang van gezonde darmen.

Wanneer je niet lekker in je vel zit kan het daarom van grote waarde zijn om eens te kijken naar je voedingspatroon.

Wat kan suppletie voor je doen?

Gezonde voeding is altijd de basis, maar soms kan suppletie een boost geven aan je gezondheid en je net dat extraatje geven dat je nodig hebt.

Veel voedingsstoffen werken als een ‘team’ samen en zijn alleen in combinatie maximaal actief. Je kunt je vast voorstellen dat wanneer je een lange periode bepaalde voedingsstoffen onvoldoende binnenkrijgt, je lichaam gaat protesteren en er verschillende klachten kunnen ontstaan, zowel lichamelijk als geestelijk.

Suppletie bij ziekte

Bij ziektebeeldgerichte suppletie wordt gezorgd voor een optimale beschikbaarheid van die voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft voor het herstel of verbetering van de lichaamsfunctie,  zodat het lichaam uiteindelijk beter in staat is zichzelf te kunnen genezen.

Op een orthomoleculaire wijze naar een aandoening kijken en voor deze behandeling kiezen, naast de reguliere adviezen, kan gezondheidsvoordelen opleveren. Zo kan bijvoorbeeld de medicijnbehoefte afnemen en daarmee ook de eventuele vervelende bijwerkingen.

Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met de behandelend arts.

Waar kan ik jou bij helpen?

Wil jij:

  • Een gezond gewicht?
  • Je algehele gezondheid verbeteren?
  • Van bepaalde klachten af? Zoals bijvoorbeeld:

– Gebrek aan energie

– Maag & darmklachten

– Slecht slapen

– Hoofdpijn

– Haaruitval

– Droge huid

Of is er bijvoorbeeld een ziekte geconstateerd en ben je benieuwd of je je lichaam door middel van juiste voeding & suppletie hierin kan ondersteunen, dan zoek ik dit voor je uit!

Ik maak graag een afspraak met je om een persoonlijk plan op te stellen geheel afgestemd op jouw leven, je doelen of klachten.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Vul het contactformulier in en ik neem contact met je op!