Om te delen:
Facebook
Facebook
Google+
http://watchriseet.nl/pasta-bolognese-a-la-natalies-keuken/
Pinterest
Instagram

 

Afgelopen dinsdag had ik een kip date bij Alan & Pim’s in Scheveningen met Natalie van Natalie’s Keuken. Wat hebben we zitten genieten van die onwijs lekkere kippies! Ik eet weinig vlees, gewoon, omdat ik het niet nodig heb om lekker te eten, maar voor de kippies van Alan & Pim maak ik graag een uitzondering! 🙂 En wat een ontzettend gezellig & leuk mens is Natalie!

Dat ze een kookboek geschreven cover_natalie_kookboekheeft wist ik natuurlijk al, maar ik kreeg een sneak peak, ze had het boek namelijk meegenomen en of ik het leuk vond om m even door te bladeren? Maar natuurlijk! Al watertandend bladerde ik m door… (sorry ik houd gewoon van eten 🙂 ) wat een prachtig boek! Wat me opviel aan het kookboek is dat Natalie je grotendeels het basis recept geeft, daarbij ook aangeeft welke variatie’s er allemaal mogelijk zijn, maar waarmee je dus ook heel simpel je eigen draai aan de gerechten kunt geven! Mocht je geinteresseerd zijn in het kookboek, je kunt het hier bestellen.

Ik mag een recept uit het kookboek met jullie delen! En wel de Pasta Bolognese ! Ik maakte er een vegetarische variant van, door er geen gehakt door te doen maar te kiezen voor tempeh!

Ingrediënten:

 • 500 gram penne ( of pasta naar keuze)
 • 500 gram gehakt ( ik gebruikte 400 gram tempeh)
 • 5 grote tomaten
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 2 puntpaprika’s
 • 1 courgette
 • 1/2 peper
 • 1 groot blik biologische tomatenpuree
 • 3 eetlepels Italiaanse kruiden
 • 2 eetlepels worcestershire sauce
 • 2 eetlepels honing
 • peper & zout naar smaak
 • geraspte kaas ( ik gebruikte parmigiano reggiano)

20161103_160733.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het:

 1. We beginnen met de snelle basis tomatensaus. Was de tomaten paprika’s, courgette, peper, knoflook en ui en snijd ze in grove stukken. Doe deze groenten in een blender en mix tot een saus. Giet dit over in een pan en zet deze op het fornuis.
 2. Voeg nu de tomatenpuree toe en roer er met een garde goed doorheen. Breng het zachtjes aan de kook en voeg dan de italiaanse kruiden, worcestershire sauce en honing erbij. Lekker zachtjes laten koken (indikken). Eventueel nog wat peper & zout naar smaak toevoegen.
 3. Omdat ik tempeh gebruikte, deed ik dit even in stukken in de keukenmachine net zolang tot het de structuur heeft van geruld gehakt. Ik marineerde dit met 2 eetlepels worcestershire sauce, 2 eetlepels water en 2 eetlepels italiaanse kruiden.
 4.  In het originele recept gaat het als volgt: Rul het gehakt met eventueel wat spicey kruiden en voeg dit toe aan de saus.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verdeel de pasta over de borden, saus er overheen en nog wat geraspte kaas erbij 🙂

Geloof me, deze wil je maken!

Pasta Bolognese a la Natalie’s Keuken
Getagd op:                                        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *