Om te delen:
Facebook
Facebook
Google+
http://watchriseet.nl/regenboog-tonijnsalade/
Pinterest
Instagram

Zodra die zon weer gaat schijnen, krijg ik vanzelf zin in salades! Die kleuren daar word ik helemaal vrolijk van, net als van de zon trouwens, die eerste zonnestralen weer te voelen op je huid is bijna magisch!

Denk ook aan vitamine D die weer volop aangemaakt kan worden. Wist jij dat de zon daarvoor zorgt? Daarom is het erg belangrijk om tijdens de maanden dat de zon minder of helemaal niet schijnt, extra vitamine D te nemen. Ik adviseer mijn cliƫnten om van oktober tot en met april/mei, afhankelijk van het weer, vitamine D te suppleren.

Door heel simpel voor veel verschillende kleuren groenten (en fruit) te kiezen, ben je ervan verzekerd dat je een grotere hoeveelheid verschillende voedingsstoffen binnen krijgt. In deze tijd van het jaar is dat nog makkelijker dan in de winter… HELLO SPRING!

Vaak krijg ik de vraag of ik alle rauwkost, sla e.d. allemaal zelf was en snij. Om eerlijk te zijn niet, ik heb dat wel een tijd gedaan, maar wij eten zoveel groenten dat ik soms alleen al met snijden meer dan een half uur bezig was šŸ˜‰ We hebben het allemaal druk dus kies ik voor gemak en koop veel voorgesneden.

Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk als je niet anders kan, zolang je maar verschillende kleurtjes eet, eat the rainbow weet je wel?!

Variatie is ‘the magic’ word, als jij altijd alleen maar een appel of een mandarijn als tussendoortje eet wissel dan eens af met bijvoorbeeld een banaan, druiven, sinaasappel of een heerlijke sappige peer.

Is het bij jou thuis altijd zo dat je de ‘standaard’ gerechten eet zoals, bloemkool, broccoli en boontjes? Dit hoor ik namelijk vaak šŸ™‚ Wissel ook daar eens mee af. Kijk ook of je het eens op een andere manier klaar kan maken. Je kunt groenten bijvoorbeeld ook heel goed roosteren in de oven met wat kruiden en olie.

Ik gebruikte in deze salade feta blokjes met zongedroogde tomaatjes op olie van Apetina, deze kun je nu in een handige 100 gram verpakking krijgen.

Ingrediƫnten voor 2 personen:

  • 200 gram spinazie ( of gemengde sla)
  • 2 el zwarte olijven in plakjes
  • 1 gele paprika
  • 20 cherry tomaatjes
  • 1 pakje feta blokjes & zongedroogde tomaten (Apetina)
  • blikje tonijn op water
  • 2 gekookt eitjes

Voor de dressing:

  • 1 el grove mosterd
  • 2 el witte wijn azijn
  • 2 tl honing
  • peper en zout naar smaak

Zo maak je het:

  1. Kook de eitjes hard ( zo’n 8 minuten)
  2. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet
  3. Snij de paprika in repen en de cherry tomaatjes halveer je
  4. Pak een grote saladekom en doe hierin alle ingrediƫnten
  5. Maak de dressing in een apart kommetje en giet over de salade heen

Eet smakelijk!

Heb je deze aardbeien salade met avocado, feta en dadels al gezien? Super lekker door het zoetige van de aarbeien en de dadels te combineren met het zoutige van de feta!

 

 

 

 

 

 

Regenboog tonijnsalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *