Om te delen:
Facebook
Facebook
Google+
http://watchriseet.nl/tomaat-zoete-aardappel-soep/
Pinterest
Instagram

Soep, soep, soep ik wordt nog eens soep šŸ˜‰ Deze is ook weer heerlijk & binnen een handomdraai gemaakt!

Ingrediƫnten:

  • 1 kg zoete aardappel
  • 1.5 kg tomaten
  • 3 rode uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 pakje sojaroom (of anders)
  • 3 bouillonblokjes
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 1 eetlepel tijm
  • 3 eetlepels zoete paprikapoeder
  • 2 eetlepels uienpoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel kokosolie

Zo maak je het:

  1. Was en snij de tomaten in stukken, schil ook de zoete aardappel en snij in kleine stukken, snipper de ui en knoflook.
  2. Pak een grote soeppan en bak hierin de ui en knoflook, na een paar minuten doe je de kruiden erbij, bak deze op laag vuur, eventueel doe je er een scheutje water bij zodat de boel niet aanbrand.
  3. Doe dan de zoete aardappel en de tomaten erbij, doe er net zoveel water bij totdat de groenten onder water staan, voeg ook de bouillonblokjes toe en laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
  4. Na 20 minuten maak je er met de staafmixer een gladde soep van. Proef vooral even of de smaak goed is, zo niet voeg dan nog wat kruiden toe.

Een rood pepertje toevoegen is ook lekker!

Eet smakelijk!

Tomaat & zoete aardappel soep
Getagd op:                                                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *