Om te delen:
Facebook
Facebook
Google+
http://watchriseet.nl/voedzame-lasagne-veel-groenten/
Pinterest
Instagram

Net als vele andere foodies kreeg ook ik de foodybox van Kroon op het werk toegestuurd. In deze foodybox vindt je allerlei nieuwe, bijzondere of hele lekkere producten. Zo zat er in de foodybox ‘lente’ deze bijzondere lasagne bladen van het merk Risenta.

Dit merk staat voor plantaardige voeding. Smakelijk, gezond en natuurlijk. Voedsel dat boordevol vitaminen en mineralen zit, maar nooit met onnodige toevoegingen. Precies zoals ik het graag zie dus šŸ˜‰

Bovendien compenseren ze de klimaatimpact; van de teelt tot in de winkel. Geweldig toch?!

Wat deze lasagnebladen zo bijzonder maakt is dat ze gemaakt zijn van 100 % biologische sojabonen en verder niets. Dat betekend minder koolhydraten, meer vezels en eiwitten dan de klassieke pasta op basis van tarwe.

Zo bevatten ze wel vier keer meer eiwitten en zes keer meer vezels dan de standaard lasagnebladen. Eiwitten en vezels zorgen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt.

Bovendien zijn ze ook nog eens glutenvrij!

Binnenkort introduceert dit Zweedse merk haar eerste producten in Nederland, I can’t wait šŸ™‚

Ik maakte deze heerlijke vegetarische lasagne met lekker veel groenten!

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 400 gram verse spinazie
  • 1 pak lasagne bladen (Risenta)
  • 2 courgettes
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje
  • 1 bol mozzarella
  • 3 el zwarte olijven in plakjes
  • 10 gekleurde cherry tomaatjes
  • peper en zout naar smaak
  • 1 el Italiaanse kruiden+ over de courgette

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Was en snij de courgettes in plakken van 0.5 cm, strooi er wat Italiaanse kruiden op en doe ze voor ongeveer 7/8 minuten in de oven.
  3. Pak een koekenpan en bak de spinazie (in gedeeltes) totdat deze geslonken is, laat uitlekken in een vergiet en druk eventueel het vocht er nog wat uit.
  4. Doe wat olijfolie in de koekenpan en bak de ui en knoflook voor 5 minuten, voeg dan de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de Italiaanse kruiden, eventueel peper en zout en het bouillonblokje toe. Laat dit zo’n 5 minuten pruttelen. Draai het vuur dan uit.
  5. Pak een ovenschaal en schep hier wat van de saus in, dan doe je een laagje courgette in de schaal dan een laag lasagne bladen, hierop doe je weer een laag saus dan weer een laag courgette en weer een laag lasagnebladen.
  6. Ga zo door tot alles op is, je eindigt met de spinazie, snij de mozzarella in dunne plakjes en verdeel deze over de schaal. Was de cherry tomaatjes verdeel deze samen met de plakjes olijven over de ovenschaal.
  7. Zet de lasagne voor ongeveer 25 minuten op 225 graden in de oven.

Eet smakelijk!

Heb je dit pittige pasta recept met geroosterde walnoten al eens gemaakt?

Voedzame lasagne & veel groenten
Getagd op:                                                        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *