Om te delen:
Facebook
Facebook
Google+
http://watchriseet.nl/zoete-aardappel-stoofpot/
Pinterest
Instagram

Wanneer de winterjassen, sjaals en mutsen van zolder gehaald moeten worden, dan maak ik het liefst dit soort winterse maaltijden. Kaarsjes & fluffy socks aan en een pruttelende pan op het vuur, love it!

Dit gerecht is snel klaar en je kunt er heel veel groente in kwijt. Het recept heb ik niet zelf verzonnen trouwens šŸ™‚ het komt uit het ‘Easy Vegan’ kookboek van ‘Living the Green Life’ Ā waarin je, zoals verwacht ;), allerlei makkelijke veganistische recepten kunt vinden.

Ik wijk altijd van recepten af, dus deel ik mijn eigen versie met jullie šŸ™‚

Ingrediƫnten voor 4 personen;

  • 3 middelgrote zoete aardappels
  • 3 paprika’s
  • 2 winterpenen
  • 1 rode ui
  • 4 tenen knoflook
  • 70 gram tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 400 gram kokosmelk
  • 2 el appel azijn
  • 2 handen verse spinazie
  • 300 gram (gele) rijs
  • 1 tl kokosolie

Kruiden:

  • 1/2 el curcuma
  • 1/2 el komijn
  • 1 el koriander
  • 1 tl harissa ( chili vlokken/poeder kan ook)
  • peper & zout

Zo maak je het:

  1. Schil de zoete aardappel en snij in stukken, was de paprika en de winterpeen ook deze snij je in stukken.
  2. Snij de ui in ringen en de knoflook in kleine stukjes.
  3. Verwarm de kokosolie in een grote pan en doe hierin de ui & knoflook, voeg ook de kruiden toe en de tomatenpuree. Roer goed door elkaar en voeg de tomatenblokjes, de kokosmelk, de appelazijn en alle groenten toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  5. Proef na 20 minuten of de stoofpot goed op smaak is, voeg anders nog wat van de kruiden toe en eventueel nog wat peper & zout.

Eet smakelijk!

Zoete aardappel stoofpot
Getagd op:                                    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *