Om te delen:
Facebook
Facebook
Google+
http://watchriseet.nl/zoete-spruitjes-uit-de-wok/
Pinterest
Instagram

Vanavond aten wij deze heerlijke zoete spruitjes uit de wok! De kids zijn er gek op, maar dat is ook wel eens anders geweest. Zelfs wanneer je niet van spruitjes houd, is dit recept echt een aanrader..

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo spruitjes
  • 2 rode uien
  • Stronk broccoli (niet perse nodig, maar deze vond ik nog in de koelkast)
  • 1 rode paprika
  • 4 tenen knoflook
  • 1 duim gember
  • 1 eetlepel Vadouvan kruiden van Jonnie Boer
  • 4 eetlepels Tamari ( sojasaus)
  • 4 eetlepels Ahornsiroop ( honing kan ook)
  • handje cranberries
  • handje geroosterde amandelen
  • handje zonnebloem & pompoenpitten
  • 1 eetlepel kokosolie
  • peper & zout
  • 200 gram basmatirijst

Zo maak je het:

  1. Maak de spruitjes schoon, en kook ze een minuut of 5.
  2. Snij de uien in ringen en de knoflook en gember heel fijn.
  3. Pak een wok en doe er een eetlepel kokosolie en fruit hierin de ui, de knoflook, de gember en de Vadouvan kruiden.
  4. Na een minuut of 5 doe je de spruitjes erbij en de tamari & ahornsiroop, bak dit tot de spruitjes zacht zijn.
  5. Kook ondertussen de basmatirijst zoals aangegeven op de verpakking. Rooster ondertussen in een droge koekepan de amandelen & pitten, hak de amandelen grof en serveer in een apart schaaltje.
  6. Als laatst doe je de cranberries in de wok bak deze nog heel eventjes mee, doe er eventueel nog wat peper & zout overheen.

Eet smakelijk!

Zoete spruitjes uit de wok
Getagd op:                                            

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *